Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

150 Lei

ÎN VIZITĂ LA CELE MAI FRUMOASE CETĂȚI DIN JUDEȚUL BRAȘOV!

 

3 august 2019 (sâmbătă)

           

Haideți să descoperim împreună partea fortificată și încărcată de istorie a județului Brașov, vizită care ne va îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne va stârni, totodată, curiozitatea pentru noi excursii!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Cetatea Prejmer-Cetatea Rupea-Cetatea Făgăraș-Bucureşti (aprox. 550 km).

Tarif: 150 lei/persoană

 • CETATEA PREJMER aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1999, în categoria ”Sate cu biserici fortificate din Transilvania” şi are o arhitectură unică în România. Printre cele mai importante elemente de atracție turistică se află altarul gotic cu cele opt panouri pictate ce a fost executat în anul 1450, fiind considerat cel mai vechi din Transilvania și „orga a morții„, unică în Transilvania. Ulterior fortificării, a devenit cea mai puternică cetate ţărănească din Transilvania.
 • CETATEA RUPEA-bijuteria refăcută dintr-o ruină, a fost atestată documentar în anul 1324, dar mai veche cu câteva decenii. Cuprinde o succesiune de ziduri, turnuri și curți interioare, amplasate pe trei niveluri, ce se întind pe o suprafață de aproximativ 11 ha. Datorită organizării și structurii sale, nu a fost cucerită secole de-a rândul, bucurându-se de o conservare de excepție. Procesul amplu de restaurare din perioada 2010-2012 a adus din nou în prim plan cetatea, lăsată în uitare ani la rând.
 • CETATEA FĂGĂRAȘULUI a fost considerată de un site de știri din SUA una dintre cele mai frumoase cetăți din lume. Este un monument impunător, una dintre cele mai mari și mai bine păstrate cetăți din România și chiar din Europa. A inceput să fie construită la sfârșitul secolului al XIV-lea, dar atestată documentar în anul 1291. Era cetatea preferată a Doamnei Stanca, soția lui Mihai Viteazu, care organiza aici celebrele baluri medievale. A fost și o temută închisoare comunistă. În ultimii ani, autoritățile au investit în redeschiderea altor atracții în interiorul cetății, puncte de refer importante în vizita cetății.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Cetatea Prejmer, Cetatea Rupea și Cetatea Făgăraș.
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Intrarea la Cetatea Prejmer-10 lei pentru adulți și 5 lei pentru studenți și elevi;
 • Intrarea la Cetatea Rupea-10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii (grupuri organizate-8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii).
 • Intrarea la Cetatea Făgărașului-15 lei pentru adulți, 7 lei-elevi, studenți, pensionari.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, gustări, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități.