Mijloc de transport

Grad de dificultate

Mediu

Vârstă recomandată

10 ani +

Cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

120 Lei

VERTICALITATEA LA EA ACASĂ, ÎN CHEILE VÂRGHIŞULUI!

 

13 iulie 2019 (sâmbătă)

 

Haideți să petrecem o zi în mijlocul naturii, într-o zonă spectaculoasă de chei din județele Harghita și Covasna, să ne încărcăm bateriile pentru o nouă săptămână de muncă, până la următoarea noastră excursie, până la următoarea noastră întâlnire!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Baraolt-Vârghiş-Cheile Vârghişului (drumeţie)-Bucureşti (aprox. 500 km).

Durată drumeţie: 6-7 ore

Dificultate traseu drumeţie: medie

Tarif: 120 lei/persoană

 

 • Cheile Vârghişului sunt localizate în nordul Munţilor Perşani şi reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase chei din România, întinzându-se pe aproape 4 km în judeţele Harghita şi Covasna. Sunt declarate rezervaţie naturală de tip mixt. Întâlnim formaţiuni spectaculoase precum versanţi abrupţi, stânci şi turnuri de calcar, doline, avene, zone de grohotiş şi 125 de peşteri cartografiate, valoroase din punct de vedere ştiinţific şi speologic. Cu ocazia cercetărilor efectuate în zonă, au fost descoperite numeroase urme ale prezenţei umane pe aceste meleaguri precum vase de ceramică, unelte din oase, unele din metal şi bronz. Pe teritoriul rezervaţiei fauna este bine reprezentată, însă, cele 19 specii de lilieci, mai mult de jumătate din numărul speciilor existente în România, reprezintă una dintre principalele atracţii.
 • Din locul în care debarcăm din autocar vom mai parcurge încă 13 km cu mijloace de transport locale, până la intrarea în chei.
 • Traseul va fi unul spectaculos şi ne vom deplasa ba pe poduri şi podeţe, ba pe firul râului Vârghiş, ba vom urca şi coborî de pe stânci, ba vom intra prin diverse peşteri, Peştera Gaura Tătarilor fiind cea mai ciudată şi, totodată, interesantă, vom servi masa în mijlocul naturii.

 

Vom rămâne cu amintiri de neuitat, ne vom face prietenii pe viaţă!

Să avem cărări cu soare!

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program:Cheile Vârghişului;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Transport cu mijloace locale dus-întors Cheile Vârghişului-25 lei/pers.;
 • Vizitarea Cheilor Vârghișului-5 lei/pers.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli.

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru drumeție: bocanc tip gheată, geacă de vânt şi ploaie, tricou de schimb, rucsac de drumeție, beţe de trekking-opțional;
 • Condiţie fizică adecvată unei drumeţii uşoară în natură;
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, dulciuri, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități.