Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

7 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

60 Lei

ISTORIE ȘI NATURĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI.

DE LA AGONIE LA EXTAZ ÎNTR-O SINGURĂ ZI!

 

11 mai, 19 octombrie 2019 (sâmbătă)

TOMBOLĂ CU PREMII ȘI ALTE SURPRIZE!

 

Încă sub puternica impresie a vizitei la Fortul 13 Jilava, vă invităm la o călătorie într-un loc impresionant, din păcate o parte întunecată a istoriei noastre. Pentru a încerca săuităm ceea ce vom trăi la Fortul 13, în a doua parte a zilei ne vom recrea în zona Parcului natural Comana. Așadar, va fi o zi de neuitat, o ocazie de a retrăi  istoria recentă  a țării noastre împreună  cu vizitarea unei zone cu o biodiversitate atât de bine reprezentată în regiunea Comana.

Plecarea se face la ora 8.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.45.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Fortul 13 Jilava-Comana (Mănăstirea Comana, plimbare ușoară în Parcul Natural Comana)-Bucureşti (aprox. 100 km).

Tarif: 60 lei/persoană

 • FORTUL 13 JILAVA, nu întâmplător aleasă această cifră şi nu întâmplător ales acest nume (jilav, umed), se află în incinta Penitenciarului Jilava, cea mai dură închisoare comunistă de pe teritoriul ţării noastre, tranzitată de majoritatea deţinuţilor politici din România. Face parte dintre cele 18 forturi, parte a unui sistem de apărare a Bucureştiului, construite la iniţiativa Regelui Carol I. Dintre aceste forturi, doar cel de la Jilava se află într-o formă de conservare acceptabilă şi poate fi vizitat în condiţii de siguranţă. Pe parcursul celor 3 ore allocate acestui obiectiv vom viziona un documentar despre Fortul 13 şi vom vizita cele mai reprezentative zone şi celule, “neagra” fiind cea mai impresionantă. Vom afla informaţii despre personalităţile care au fost închise şi/sau ucise aici, despre regimul şi atrocităţile la care au fost supuse acestea, despre comportamentul gardienilor şi al directorilor închisorii, despre reacţiile şi solidaritatea deţinuţilor. Şi v-aş mai povesti multe, dar vă las plăcerea de a descoperi restul poveştii de la ghidul nostru local, extrem de bine pregătit, dedicat, pasionat şi implicat în problemele Fortului 13 Jilava.

 

 • MĂNĂSTIREA COMANA –este un ansamblu mănăstiresc fortificat, cu o istorie la fel de zbuciumată ca Fortul 13 Jilava, prilej pentru noi de a aprinde o lumânare şi a spune o rugăciune în memoria deţinuţilor de la Fortul 13 Jilava. Este considerată ctitorie a lui Vlad Ţepeş din anul 1461, multe legende fiind legate de acest loc şi de zonele înconjurătoare. În curtea mănăstirii se află Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial (1932)-monument istoric-care adăposteşte un număr impresionant de oseminte ale soldaţilor români şi străini căzuţi în Primul Război Mondial. Din septembrie 2017 funcţionează şi un Muzeu al Mănăstirii Comana în care se găseşte o valoroasă colecţie de obiecte bisericeşti. Magazinul bisericesc comercializează produse făcute la mănăstire, cu o diversă gamă sortimentală. Şi aici vom întâlni un ghid local la fel de pasionat de aceste locuri, care ne va însoţi într-o incursiune extrem de interesantă despre zonă şi mănăstire.
 • PARCUL NATURAL COMANA este înfiinţat în anul 2004 şi se întinde pe o suprafaţă de 24.963 ha. Este considerată a doua zonă ca biodiversitate după Delta Dunării şi găzduieşte 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti. Rezervaţiile ştiinţifice din interiorul parcului sunt cele de ghimpe şi de bujor românesc. În zonă se află şi Parcul de aventură Comana care oferă multiple posibilităţi de relaxare precum tiroliene, plimbări cu barca şi caiacul, pereţi de escaladă, tir cu arcul, trasee şi închiriere biciclete, pescuit, hipism, plimbări cu trăsura şi cu trenuleţul, grădina de mirodenii etc.

Aici vom parcurge traseul pitoresc, prin pădure, de 6 km dus-întors până la Fântâna lui Vlad Ţepeş (Fântâna cu Nucu) şi vom avea şi timp liber în zonă.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Fortul 13 Jilava, Mănăstirea Comana, Parcul Natural Comana.
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Vizita Fortului 13 Jilava-30 lei/persoană. Din cauza condițiilor stricte de penitenciar, nu vom avea voie să intrăm cu telefoanele mobile, orice alt echipament electronic și nici cu alte obiecte interzise în penitenciar. Sunt permise aparatele/camerele de fotografiat. Vizita la Fortul 13 se face în condiţii speciale, de penitenciar, ceea ce necesită să aveți la dvs. cartea de identitate pentru a fi predată la intrarea în penitenciar;
 • Intrarea la Mănăstirea Comana-2,50 lei/pers.

Modalitatea de plată: plata se poate faceprin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Vă recomandăm să fiți echipați cu o încălțăminte mai solidă, necesară atât în cazul vizitei Penitenciarului Jilava cât și în cazul plimbării din Parcul Natural Comana;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.