Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

150 Lei

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI

 

22 iunie 2019 (sâmbătă)

 

Haideți să participăm împreună la evenimentele organizate de una dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din ţara noastră-Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu, cu prilejul Zilei Universale a Iei. Vom completa vizita cu o frumoasă cetate situată lângă Sibiu-Cisnădioara, cu o istorie de peste 800 de ani, în jurul căreia circulă legende interesante. Întreaga excursie ne va îmbogăți, cu siguranţă, bagajul de cunoștințe și ne va stârni, totodată, curiozitatea pentru alte noi descoperiri!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești-Tălmaciu-Sadu (Muzeul Hidroenergetic)-Cisnădioara (Biserica Sf. Mihail, Piatra Broaștei)-Sibiu (Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA-evenimente prilejuite de Ziua Internaţională a Iei)-Bucureşti (aprox. 550 km).

Tarif: 150 lei/persoană

 • Muzeul Energetic Sadu I. Sadu a fost prima localitate electrificată din România datorită uzinei producătoare de curent electric construită aici în anul 1896. Muzeul în cauză a fost construit în anul 1996, fiind primul din țară și printre puținele din Europa. Cuprinde exponate valoroase din domeniul producerii, transportului și distribuției energiei electrice din zona Sibiu.
 • Biserica Sfântul Mihail din Cisnădioara (1223) este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din ţară. Este construită din piatră, păstrată în condiţii excelente, fiind situată pe vârful unui deal împădurit, odinioară loc de apărare împotriva invaziilor străine
 • Piatra Broaștei-monument al naturii cu valoare paleontologică ce cuprinde calcare cretacice vechi de peste 65 milioane de ani. Este cunoscută la nivel național pentru varietatea de fosile marine, cu valoare de patrimoniu, unice în România. Până la acest monument vom face o scurtă plimbare pornind din Cisnădioara.
 • Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu a fost inaugurat în anul 1905, fiind cel mai mare muzeu în aer liber din România, cu o suprafață de 96 ha. Este o oază de relaxare, amplasat în Rezervația naturală ”Dumbrava Sibiului” cu cele peste 10 km de alei și multiple posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber. Datorită numeroaselor proiecte inițiate, expozițiilor culturale organizate și activității desfășurate, acest muzeu a fost răsplătit cu numeroase premii naționale și internaționale, inclusiv de către prestigioasa UNESCO.
 • În perioada 21-24 iunie se organizează la Muzeul Astra din Sibiu Ziua Universală a Iei, ocazie cu care vom participa la diverse acţiuni specifice precum expoziţii cu vânzare a iei, târg de meşteri populari, târg cu produse culinare etc. Vom respecta această tradiţie dacă ne vom îmbrăca în ie.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Muzeul Energetic Sadu I, Biserica Sfântul Mihail din Cisnădioara, Piatra Broaștei, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Intrarea la Biserica Sfântul Mihail din Cisnădioara -7 lei pentru adulți și 4 lei pentru studenți, elevi și pensionari.
 • Intrarea la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu-25 lei pentru adulți (grup organizat mai mare de 20 pers.-20 lei pentru adult), 12 lei pentru pensionari, 7 lei pentru elevi și studenți. Dacă ne îmbrăcăm în ie, fiind Ziua Universală a Iei, s-ar putea să avem intrare gratuită.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul Muzeului Astra din Sibiu, cu ocazia evenimentelor prilejuite de Ziua Universală a Iei, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.