Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

110 Lei

EXCURSIE ÎN CEL MAI SĂRAT JUDEȚ DIN ROMÂNIA

 

1 iunie 2019 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună obiective turistice cu caracter de unicat/rare la nivel european sau chiar mondial, într-un județ considerat de unii autori în top 5 la nivel național ca abundență și valoare a atracțiilor turistice de pe teritoriul său. Vom afla despre monumente și întâmplări din trecut iar natura ni se va prezenta în formele sale nebănuite și inepuizabile. Toate acestea ne vor îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne vor stârni, totodată, curiozitatea pentru noi excursii!

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Buzău (Cimitirul Eroilor, Expoziția ”Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 de opinci” din cadrul Muzeului Județean Buzău) –Meledic (Grunjul de la Mânzălești, Platoul și Lacul Meledic)-Bucureşti (aprox. 350 km).

Tarif: 110 lei/persoană

 

 • Biserica și Cimitirul Eroilor din Buzău. Biserica a fost sfințită în anul 1929 în prezența unui public numeros. În curtea bisericii este cel mai mare mare cimitir al eroilor din România și unul dintre cele mai mari din Europa, aici fiind înmormântați 9653 de eroi, dintre care 7867 sunt necunoscuți, români, germani, austro-ungari, ruși, bulgari, turci și italieni. Este dedicat ostașilor căzuți în marele război pentru întregirea neamului, 1916-1919. A fost inaugurat în anul 1931 în prezența unor personalități marcante precum Regele Carol al II-lea și Primul ministru Nicolae Iorga. Au fost aduși aici eroi înmormântați în multe locuri din țară și reînhumați, ca și monumente ridicate în cinstea eroilor de peste tot din România.
 • Expoziția ”Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 de opinci” din cadrul Muzeului Județean Buzău. Este dedicată primului globe-trotter român-Dumitru Dan (înmormântat în Cimitirul Eroilor din Buzău) care a făcut ocolul lumii pe jos, parcurgând 100.000 km, rupând 497 de opinci și 28 de costume naționale, performanță de neegalat nici în prezent și menționată în Guiness Book în anul 1985. Vom descoperi împreună fapte, date și întâmplări extrem de interesante din viața și activitatea acestui mare român, unul dintre cei mai importanți ambasadori itineranți ai României. Expoziția abundă de informații și documente, medalii, fotografii, cocarde etc. autentice, adunate ca urmare a unor eforturi considerabile ale reprezentanților muzeului.
 • Grunjul de la Mânzălești este declarat rezervație geologică și este alcătuit din marne albe.
 • Platoul și Lacul Meledic. Platoul Meledic este declarat rezervație mixtă (geologică, speologică, botanică și zoologică), fiind amplasat la altitudinea de 600 m și ocupă o suprafață de 70 ha. Găsim aici un peisaj diferit, dealurile de sare contribuind din plin la acesta. Lacul Meledic este unul dintre atracțiile și curiozitățile situate pe acest platou, unicitatea ta sa la nivel mondial fiind dată de faptul că este singurul lac dulce așezat pe un munte de sare. Relieful este completat de canioane și peșteri în sare, renumita Peșteră 6S fiind considerată a doua cea mai lungă cavitate formată în sare din lume. Evident că așa cum se întâmplă peste tot în județul Buzău, există și o tabără de sculptură.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Cimitirul Eroilor din Buzău, Expoziția ”Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 de opinci” din cadrul Muzeului Județean Buzău, Grunjul de la Mânzălești, Platoul și Lacul Meledic;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Vizită grup Muzeul Județean Buzău-5 lei/pers., elevi și studenți-2 lei/pers.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, gustări, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități.