Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

140 Lei

ÎN VIZITĂ LA REGINA MARIA A ROMÂNIEI

ÎN LINIȘTEA CUIBULUI PREFERAT

20 iulie, 7 septembrie 2019 (sâmbătă)

           

Haideți să vizităm împreună foste meleaguri românești de peste graniță, Balcic-unul dintre locurile preferate de Regina Maria a României, dar și Cap Caliacra, un monument al naturii cu peisaje spectaculoase! Sunt tot atâtea motive să pornim la drum, pe urmele strămoșilor, să ne bucurăm de natură și să fim mândri de istoria noastră! Cu siguranță experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Balcic (Grădina Botanică, Castelul)-Cap Caliacra-Bucureşti (aprox. 650 km).

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • BALCIC-localitate amplasată în prezent în Bulgaria, pe malul Mării Negre, prezintă mai multe atracții turistice, cel mai important fiind Castelul de suflet, preferat ca reședință de vară a Reginei Maria a României, construit după planurile și dorințele acesteia. În jurul castelului se află, întâmpinându-ne și cucerindu-ne definitiv, chiar de la intrarea pe domeniul de la Balcic, Grădina botanică, unicat în Europa Centrală și de Est, datorită varietății și valorii speciilor existente. Găsim peste 2000 de specii de plante, multe dintre ele rare și una dintre cele mai cuprinzătoare colecții de cactuși din lume.
 • Ajunși în Balcic, ne vom îndrepta către grădină și castel, unde, odată intrați, vom fi atrași de nenumăratele specii de flori, neștiind pe care să le fotografiem mai întâi și încercând să nu ratăm nimic. În ritmul acesta, vom avea nevoie de ore întregi pentru a parcurge tot domeniul și a ajunge, în final, la Castel.
 • La Castel, vom intra, pentru scurt timp, în casa și viața Reginei Maria a României și vom înțelege, datorită peisajului de la ferestre, de ce a ales tocmai acest loc drept reședință pe timpul verii. Îndrăgita Regină a României ne va însoți pretutindeni, prin intermediul numeroaselor tablouri existente în castel.
 • Următorul obiectiv turistic, CAP CALIACRA, un promontoriu stâncos situat deasupra Mării Negre, ce se întinde pe 2 kilometri, ne va încânta la fel de mult, datorită amplasării și spectaculozității priveliștilor. Cele mai importante obiective turistice pe care le vom întâlni în acest perimetru sunt ruinele cetății medievale Tirizis și rezervația naturală. Dacă vom avea noroc, putem admira delfinii în largul mării.
 • Obosiți dar mulțumiți și încântați de tot ceea ce am vizitat, ne îndreptăm spre România.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Grădina Botanică Balcic, Castelul din Balcic, Cap Caliacra;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Vizită Grădina Botanică Balcic-8 leva/adult și 3 leva/copil;
 • Vizită Castelul din Balcic-6 leva/adult și 2 leva/copil;
 • Vizită Cap Caliacra-3 leva/adult și 1,50 leva/copil;
 • Asigurarea medicală de călătorie.

 Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim:40 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:
· ambii părinți;
· doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depășească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
· doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
· altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.