Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârstă recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durată

O zi

Tarif/persoană

80 Lei

MANASIA ȘI TÂRGOVIȘTE: INCURSIUNE ÎN ISTORIE

 

6 iulie 2019 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună câteva obiective turistice cu valoare istorică deosebită, care ne vor îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne vor stârni, totodată, curiozitatea pentru noi excursii!

Plecarea se face la ora 7.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.15.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-20.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Domeniul Manasia-Târgoviște (Complexul monumental ”Curtea Domnească”)-Mănăstirea Dealu-Bucureşti (aprox. 300 km).

Tarif: 80 lei/persoană

 

 • DOMENIUL MANASIA este un monument istoric clasa A, de importanță națională, restaurat integral în urmă cu câțiva ani și transformat într-o bijuterie arhitectonică. Istoria zbuciumată a acestui domeniu se pierde în negura timpului, începând cu anii 1650 și este legată de familia Cantacuzino, Alexandru Vodă Ipsilanti, Principele Efrem Obrenovici și Ion Hagianoff-fost ministru de externe al Bulgariei. În prezent, domeniul include conacul boieresc, parcul de două hectare și crama de sub conac, ce așteaptă să fie descoperite într-un tur ghidat.
 • COMPLEXUL MONUMENTAL ”CURTEA DOMNEASCĂ” DIN TÂRGOVIȘTECurtea Domnească de la Târgoviște a fost menționată documentar în anul 1403 și a fost organizată de-a lungul timpului ca un complex de edificii care îndeplineau mai multe funcții precum centru al administrației țării (fostă capitală a Țării Românești), reședință pentru domnitori, curteni și slujitori. Istoria acestui complex se leagă de personaje importante ale istoriei românești precum Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Petru Cercel, Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu, în ale căror perioade de domnie, Curtea Domnească se dezvoltă și înflorește. Cele mai importante obiective turistice pe care le putem vizita în interiorul acestui complex sunt: Poarta de Sud, Palatul Domnesc, Biserica Paraclis, Turnul Chindia, Fortificațiile Curții Domnești, Biserica Sfânta Vineri, Biserica Mare Domnească (ctitorie a domnitorului Petru Cercel), Baia Domnească, Casa Bălașa, Casa Dionisie Lupu (care găzduiește Muzeul tiparului și al cărții românești vechi), Grădinile Domnești, Foișorul Brâncovenesc.
 • MĂNĂSTIREA DEALU a început să fie construită în anul 1500 de către meșterii domnitorului Radu cel Mare, fiind realizată din piatră și cărămidă. Este renumită ca unul dintre monumentele cele mai desăvârșite ale arhitecturii vechi românești, un puternic centru de artă și de cultură, cu un rol de seamă în istoria Țării Românești. Interiorul bisericii mai păstrează pictura originală, executată de Dobromir în anul 1514. Tot aici a fost întemeiată prima Tipografie a Țării Românești, una dintre primele tipografii din Europa, în care s-au tipărit cărți în limba slavonă. Naosul și pronaosul acestei mănăstiri sunt considerate unul dintre cele mai mari spații funerare din țară, aici fiind înmormântați voievozi, domni și fețe biserici, dintre aceștia remarcându-se, în mod deosebit, Radu cel Mare și capul lui Mihai Viteazu.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Domeniul Manasia, Complexul monumental ”Curtea Domnească”, Mănăstirea Dealu.
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Vizită grup Domeniul Manasia-30-35 lei/persoană;
 • Vizită grup Complexul monumental ”Curtea Domnească”-6 lei/persoană;
 • Intrarea la Mănăstirea Dealu-1 leu/persoană.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.