Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durată

O zi

Tarif/persoană

150 Lei

SIBIU-BRUKENTHAL ȘI TÂRGUL CREATORILOR POPULARI

 

17 august 2019 (sâmbătă)

 

Haideți să vizităm împreună castele vechi (Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal din Avrig) și noi (Castelul de Lut Valea Zânelor) din județul Sibiu și să participăm la unul dintre cele mai mari târguri ale creatorilor populari din România. Peisajul va fi întregit, în permanență, de imaginea pitorească a Masivului Făgăraș, care ne va încânta privirea dar și aparatul de fotografiat. Va fi un periplu printre atracții turistice culturale cu o valoare deosebită, motive de revenire în zona vizitată.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești-Porumbacu de Sus (Castelul de Lut Valea Zânelor)-Avrig (Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal)-Sibiu (Târgul Creatorilor Populari din România, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Sibiu)-București (aprox. 600 km).

Tarif: 150 lei/persoană

 

 • CASTELUL DE LUT VALEA ZÂNELOR amplasat la poalele Munților Făgăraș, în localitatea Porumbacu, este un proiect de dată recentă (anul 2014) al unei familii din București și reprezintă o invitație la o realitate de basm. Întregul ansamblu este un proiect arhitectural inedit, fiind folosite doar materiale naturale pentru construcție.
 • REȘEDINȚA DE VARĂ A LUI SAMUEL VON BRUKENTHAL DIN AVRIG reprezintă punctul culminant al activității de constructor a fostului guvernator al Transilvaniei. Parcul istoric are, în prezent, peste 200 de ani, se întinde pe o suprafață de 15,5 ha iar din anul 1990 este declarat monument istoric de interes național. Este singurul parc baroc de asemenea dimensiuni care s-a păstrat în România.
 • TÂRGUL CREATORILOR POPULARI DIN ROMÂNIA va fi organizat de  Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu în perioada 15-18 august 2019. Prima ediție s-a derulat în anul 1983, ajungând în prezent la peste 300 de meșteri populari participanți, specialiștii apreciind ca fiind cel mai amplu și reputat târg de acest gen din România.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu, Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal din Avrig, Târgul Creatorilor Populari din România- Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Sibiu.
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Intrarea la Castelul de Lut Valea Zânelor-5 lei/persoană;
 • Intrarea la Reședința de vară a lui Samuel Von Brukenthal din Avrig (parcul și expozițiile)-20 lei/adult și 10 lei/copil;
 • Intrarea la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu, Târgul Creatorilor Populari din România-25 lei pentru adulți (grup organizat mai mare de 20 pers.-20 lei pentru adult), 12 lei pentru pensionari, 7 lei pentru elevi și studenți.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul Muzeului Astra din Sibiu, cu ocazia evenimentelor prilejuite de Târgul Creatorilor Populari din România, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.