Mijloc de transport

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

110 lei

NATURĂ, CULTURĂ ȘI RELIGIE ÎNTR-O SINGURĂ ZI ÎN BULGARIA

 

10 august 2019, 26 octombrie (sâmbătă)

 

Vă invităm într-o nouă incursiune pe meleaguri bulgărești, în care vom îmbina, în stilul ”NU-I BAI, HAI LA DRUM!”, cultura și natura într-o singură zi. Astfel, ne vom delecta cu o croazieră pe Dunăre pornind din Ruse, vom vizita un oraș pitoresc cu o istorie bogată și meșteșuguri pe măsură-Veliko Târnovo, precum și Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov din apropiere de Ruse, ce oferă un peisaj spectaculos, fiind amplasată într-o peșteră. Cu siguranță, experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie împreună!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-21.00, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Basarabovo (Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov)-Veliko Târnovo-Ruse (croazieră pe Dunăre)-Bucureşti (aprox. 400 km).   

Tarif: 110 lei/persoană

 • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ”SFÂNTUL DIMITRIE BASARABOV” este amplasată în peștera unde a dus o viață de pustnic Sfântul Dimitrie Cel Nou și atestată documentar undeva în secolul XIV. Este o așezare ortodoxă, ctitorită de familia Basarabilor, fiind singura săpată în stâncă, încă locuită, din Bulgaria, la care se ajunge pe 48 de trepte din piatră. Este declarată de autoritățile bulgare patrimoniu arheologic de cultură de interes local. Vom afla mai multe informații interesante și legende cu ocazia vizitei la această mănăstire.
 • VELIKO TÂRNOVO, supranumit și ”Orașul Țarilor”, are o istorie bogată, este o fostă capitală a Țaratului Vlaho-Bulgar, una dintre cele mai pitorești și bine păstrate așezări medievale din Bulgaria. Este un adevărat muzeu în aer liber, cu străduțe înguste și întortocheate, cu case cocoțate pe stânci, magazine cu suveniruri, galerii cu antichități, produse locale, o gamă sortimentală variată din celebrii trandafiri, meșteșugari la tot pasul, restaurante și cafenele, precum și celebra Cetate Tsarevets, ce străjuiește deasupra orașului.
 • CROAZIERĂ PE DUNĂRE-vom porni din Ruse și ne vom plimba timp de o oră, până la Podul Prieteniei.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov, Veliko Târnovo, croaziera pe Dunăre;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Vizită CetateaTsarevets-6 leva/adult;
 • Croaziera pe Dunăre-50 lei/persoană;
 • Asigurarea medicală de călătorie.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim:40 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

 

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului, în funcție de programarea la croaziera pe Dunăre;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Ruse sau Veliko Târnovo), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.